Het Kei Stedelijk Opleidingsorkest

De leerlingen van Lisiduna kunnen als onderdeel van het lesprogramma bij het Kei Stedelijk Opleidingsorkest (KSO) spelen. Het KSO is voor alle blaas- en slagwerk leerlingen uit Amersfoort en omgeving. Bij het KSO spelen Lisiduna leerlingen en leerlingen van docenten van Scholen In de Kunst en andere muziekverenigingen: Wilskracht, Juliana & Bernhard, Coda en KAMV. Het KSO  bestaat momenteel uit 22 blaas- en slagwerkleerlingen van alle leeftijden.

Liesbeth, een energieke en creatieve dirigente, leidt wekelijks in het Nieuwe Eemhuis (Eemplein, Amersfoort) de repetitie. De repetities zijn op vrijdagavond van 18.45 – 19.30 uur in het Eemhuis (Eemplein, Amersfoort). 

Door het samenspelen in het KSO kunnen de leerlingen ontdekken hoe leuk het is om samen muziek te maken. Zo worden ze voorbereid op het spelen in het harmonieorkest of de malletband. Tijdens de wekelijkse repetities wordt een afwisselend repertoire geoefend. Daarbij wordt zoveel mogelijk aangesloten bij wat de leerlingen leuk vinden en wat tegelijkertijd ook leerzaam is. Het luisteren naar elkaar en kijken naar de dirigent is daarbij erg belangrijk.

Twee keer per jaar wisselt het repertoire. Ze spelen kortere muziekstukken die op drie speelniveaus beschikbaar zijn. Het KSO is bedoeld voor leerlingen vanaf drie maanden les tot het A-niveau. Leerlingen kunnen op twee momenten in het jaar instromen: na de zomer- of na de kerstvakantie.

Sluit Menu