Ties Wagensveld

Al eerder was Ties dirigent van de malletband van Lisiduna. Sinds 2016 is hij weer terug, tijd om even iets over hem te vertellen. Wie is deze muzikale man eigenlijk?

Al van jongs af aan had Ties te maken met muziek. Hij ging vaak mee met zijn vader, die dirigent was bij verschillende muziekverenigingen. Zelf is hij ook op jonge leeftijd gaan dirigeren en daarnaast begon hij op zijn zestiende al aan het conservatorium in Groningen. Hier heeft hij als hoofdvak zowel slagwerk als HaFa-directie afgerond. Daarna is hij schoolmuziek aan het Haags conservatorium gaan studeren om vervolgens muziekles te geven op de middelbare school. Tegenwoordig doet hij dat op het Corlaer College in Nijkerk. Ties is niet alleen teruggekomen als dirigent bij Lisiduna, maar ook bij de fanfare van KNA uit Zegveld. Hij was hier van 1990 tot 2002 al dirigent. Ook leerde hij hier zijn vrouw, die hoorn speelde, kennen. Ties: ‘’Na 14 jaar hebben ze me eerst gevraagd als tijdelijke vervanging, maar de oude liefde bleek erg sterk. Nu sta ik sinds het voorjaar van 2017 weer voor deze geweldige club.’’ Daarnaast maakt Ties zelf nog muziek en wel in de jazz-formatie ‘MainstreamJazz’. Al meer dan 30 jaar vervullen deze hechte vriendgroep samen hun muzikale ambities.

Naast het dirigeren van de malletband van Lisiduna schrijft Ties ook muziek voor deze groep slagwerkers. Hij is hier destijds mee begonnen omdat er bepaalde populaire muziek niet verkrijgbaar was. Toen bleek dat hij hier eigenlijk veel plezier uithaalde, is hij het blijven doen.

Cees Coenen

Cees is geen onbekende voor Lisiduna. Op 10 jarige leeftijd begon hij bij Lisiduna spelend op bariton. Sinds 2015 is hij weer terug waar hij ooit begonnen was. Dit keer als dirigent van het orkest. En zeker niet zonder enige ervaring te hebben opgedaan in de tussentijd.

Na zijn diensttijd als muzikant bij de Garde Jagers heeft Cees een aantal jaar HaFa directie gestudeerd bij o.a. Gerrit Fokkema. Naast zijn werk in de digitale dienstverlening is hij in 2004 gestart met zijn eigen uitgeverij. Cees: ‘’In mijn functies binnen de ICT ervaarde ik al welke energie er vrij komt bij het trainen van mensen. Iemand die gaat voor zijn passie wordt nog meer gedreven als je hem middelen kan bieden om het nog beter te doen. Dit komt ontzettend terug in mijn werk als dirigent.’’ Cees heeft verschillende muzikale groepen begeleid. Zo is hij een van de oprichters van de energieke Later Als Je Big Band en heeft hij de showband ‘de Valleibloazers’ muzikaal tot hoog niveau laten groeien. Op dit moment is hij, naast dirigent van Lisiduna, ook dirigent van fanfare DES in Doetinchem en muzikaal leider bij twee amusement-orkesten. Tevens wordt Cees vaak gevraagd voor tijdelijke klussen van bigband tot harmonie.

Cees is eigenaar van CCMP (Cees Coenen Music Productions), een uitgeverij van bladmuziek. Hier kan hij zijn creativiteit en passie voor kwaliteit tot uitdrukking brengen. ‘’Ik hoop dat ik met mijn passie voor de muziek het orkest van Lisiduna kan laten groeien. Belangrijker vind ik dat de leden er plezier in hebben. Alleen dan kun je samen iets bereiken.’’ Aldus Cees.

Sluit Menu