Ties Wagensveld

Al eerder was Ties dirigent van de malletband van Lisiduna. Sinds 2016 is hij weer terug. Maar wie is deze muzikale man eigenlijk?

Al van jongs af aan had Ties te maken met muziek. Hij ging vaak mee met zijn vader, die dirigent was bij verschillende muziekverenigingen. Zelf is hij ook op jonge leeftijd gaan dirigeren en daarnaast begon hij op zijn zestiende al aan het conservatorium in Groningen. Hier heeft hij als hoofdvak zowel slagwerk als HaFa-directie afgerond. Daarna is hij schoolmuziek aan het Haags conservatorium gaan studeren om vervolgens muziekles te geven op de middelbare school. Tegenwoordig doet hij dat op het Corlaer College in Nijkerk. Ties is niet alleen teruggekomen als dirigent bij Lisiduna, maar ook bij de fanfare van KNA uit Zegveld. Hij was hier van 1990 tot 2002 al dirigent. Ook leerde hij hier zijn vrouw, die hoorn speelde, kennen. Ties: ‘’Na 14 jaar hebben ze me eerst gevraagd als tijdelijke vervanging, maar de oude liefde bleek erg sterk. Nu sta ik sinds het voorjaar van 2017 weer voor deze geweldige club.’’ Daarnaast maakt Ties zelf nog muziek en wel in de jazz-formatie ‘MainstreamJazz’. Al meer dan 30 jaar vervullen deze hechte vriendgroep samen hun muzikale ambities.

Naast het dirigeren van de malletband van Lisiduna schrijft Ties ook muziek voor deze groep slagwerkers. Hij is hier destijds mee begonnen omdat er bepaalde populaire muziek niet verkrijgbaar was. Toen bleek dat hij hier eigenlijk veel plezier uithaalde, is hij het blijven doen.

_IGP9118

Ties Wagensveld tijdens Koningsdag (2018)

Sluit Menu